Gordića još 13 poena dijeli od toga da ispiše historiju ABA lige
Gordić je protiv Crvene zvezde postigao 12 poena

Igrač Partizana bi uskoro mogao do prvog mjesta na listi

Gordića još 13 poena dijeli od toga da ispiše historiju ABA lige

S. Pašalić

Partizan je jučer slavio u derbiju 7. kola ABA lige protiv Crvene zvezde sa 75:72, a jedan od najzaslužnijih za ovu pobjedu je bio i Nemanja Gordić.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je za nešto više od 28 minuta provedenih na parketu postigao 12 poena, a neki od njih su došli u trenucima kada se utakmica "lomila".

Sa novim poenima je tako 31-godišnji Gordić došao na korak da ispiše historiju ABA lige.

Naime, na zvaničnoj stranici ABA lige je objavljeno da je igrač Partizana skočio na drugo mjesto liste najboljih strijelaca i sada je na 2.750 postignutih poena te mu nedostaje još samo 13 poena da postane najbolji strijelac u historiji ovog takmičenja.

Na prvom mjestu se trenutno nalazi kapiten Cibone, Marin Rozić sa 2.763 postignuta poena, ali čini se da je samo pitanje vremena kada će ga Gordić prestići s obzirom da je Rozić u šest odigranih utakmica ove sezone postigao ukupno samo 14 poena, a u tri uopšte nije bio među onima koji su postizali poene.

Gordić je do ove brojke došao igrajući za Budućnost u periodu od 2005 do 2010, Partizan u sezoni 2012/2013, Cedevitu u periodu od 2014. do 2016. godine, ponovo Budućnost od 2016. do 2019. i Partizan, za koji nastupa ponovo ove sezone.

View this post on Instagram

Congrats to @partizanbc player @gordosh10 for moving up to the 2nd position on the #ABALiga All-Time Scorers list! 👏👏👏

Potražite više informacija na temu ABA liga:

A post shared by ABA Liga (@aba.liga) on

Top Komentari

Dobojlija
Koga briga za ovog I partizan,bolje pisite sto vise o nasoj zenskoj reprezentaciji,sjajne cure su to zasluzile
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi