Partizan u uzbudljivoj završnici slavio protiv Crvene zvezde, Gordić jedan od junaka
Gordić je postigao 12 poena

Peta pobjeda ove sezone za tim koji vodi Andrea Trinchieri

Partizan u uzbudljivoj završnici slavio protiv Crvene zvezde, Gordić jedan od junaka

S. Pašalić

Košarkaši Partizana su u 7. kolu ABA lige u derbiju savladali Crvenu zvezdu sa 75:72.

Zvezda je na samom početku povela sa 8:4, ali Partizan tada pravi seriju od 20:5, a na kraju dobija prvu četvrtinu sa 26:19.

U drugoj četvrtini je Crvena zvezda odmah na početku smanjila na samo tri poena razlike, ali Partizan ponovo pravi sjajnu seriju i u jednom trenutku dolazi na +14, međutim na odmor odlazi na kraju sa vodstvom 43:37.

Treća četvrtina je donijela puno bolju igru Zvezde koja do kraja ove dionice stiže na samo pola koša zaostatka i u posljednju četvrtinu se otišlo sa vodstvom Partizana 56:55.

Partizan je međutim ponovo zaigrao bolje i jednom trenutku imao i 7 poena razlike, ali je Zvezda uspjela doći na 73:72. U uzbudljivoj završnici se Partizan uz malo sreće ipak bolje snašao pa je na kraju slavio sa 75:72.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Walden sa 13 i Gordić sa 12 su predvodili Partizan do pobjede, dok je Čović sa 14 poena bio najefikasniji kod Crvene zvezde.

Nemanja Gordić je bio jedan od ključnih igrača Partizana i u presudnim trenucima posljednje četvrtine je pogađao za svoj tim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi