Gordićev učinak je nezapamćen u svijetu košarke

Briljirao za nešto više od sedam minuta na terenu

Gordićev učinak je nezapamćen u svijetu košarke

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Nemanja Gordić večeras je odigrao svega nešto više od sedam minuta za podgoričku Budućnost u prvom polufinalnom duelu crnogorskog prvenstva protiv Lovćena.

Budućnost je demolirala rivala sa Cetinja rezultatom 93:60, a Gordić je za samo sedam minuta na parketu napravio nešto što se rijetko viđa na košarkaškim parketima.

On je pored četiri poena (1/1 iz igre) uspio napraviti nevjerovatnih 10 asistencija za tačno 7:25 minuta u igri, što je zaista nevjerovatan podvig.

Džikić ga nije želio previše umarati u ovom meču, pa su na kraju svi košarkaši dobili šansu za igru i svi su se upisali u listu strijelaca.

Najefikasniji je bio Suad Šehović sa 15 koševa, a Kyle Gibson je dodao 14. Kod Lovćena bh. košarkaš Draško Albijanić je ubacio 10 poena, a Aleksa Popović je bio najefikasniji sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi