Nikad lošija noć Nemanje Gordića, sukob maskote i košarkaša Budućnosti

Promašio sve šuteve

Nikad lošija noć Nemanje Gordića, sukob maskote i košarkaša Budućnosti

M. Šljivak

Šestu pobjedu u nizu u prvenstvu Crne Gore ostvarila je ekipa Budućnosti, a slavili su na gostovanju u Nikšiću kod Sutjeske rezultatom 71:79.

Tim Aleksandra Džikića ovaj duel je riješio krajem trećeg perioda kada su stekli deset poena prednosti i na kraju su bez većih problema sačuvali vodstvo.

Reprezentativac BiH Nemanja Gordić večeras je odigrao vjerovatno najlošiji meč u sezoni. Promašio je svih devet šuteva iz igre (0/4 za dva, 0/5 za tri), a meč je završio sa jednim poenom.

Ipak, kao asistent je bio itekako dobro raspoložen i upisao je devet dodavanja u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kyle Landry je predvodio Budućnost sa 15 poena, Nikola Ivanović je dodao 13, ali je isključen sa utakmice nakon sukoba sa maskotom domaćeg tima što je izazvalo smijeh kod domaćih navijača.

Nikola Pavlićević je kod Sutjeske ubacio 23 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi