Gordon Hayward na meti Indiana Pacersa
Foto: EPA

Krilo u izlaznoj godini ugovora

Gordon Hayward na meti Indiana Pacersa

Indiana Pacersi pokušat će se do početka nove NBA sezone domoći usluga krila Celticsa Gordona Haywarda.

Tim iz Indianapolisa već neko vrijeme se dovodi u vezu i u priče o interesu za Haywarda a navodno će vrlo skoro Celticsima ponuditi trade u kojem bi ga se domogli.

Hayward ulazi u posljednju godinu svog ogromnog ugovora s Celticsima ukoliko ne izabere opciju da izađe iz njega. S druge strane, drugi timovi motre jednog od najvrijednijih eksponata u izlogu Pacersa, sjajnog Victora Oladipa. Indiana će morati iskrcati velike novce da zadrži ovog košarkaša a drugi timovi upravo opipavaju puls hoće li uopće doći do produljenja tog ugovora. 

Najozbiljnije su za Oladipa zagrizli Milwaukee Bucksi koji svojoj ekipi žele dodati još jednog ekstra kvalitetnog košarkaša koji će im uz Giannisa biti prijeko potreban da napadne titulu prvaka. NBA je prije svega biznis, zato ne treba čuditi ako ove zime bude spektakularnih tradeova i transfera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi