Gordon s 40 poena vodio Orlando do pobjede, Pistonsi prejaki za Sunse

NBA liga

Gordon s 40 poena vodio Orlando do pobjede, Pistonsi prejaki za Sunse

Eldar Ganibegović

Košarkaši Detroit Pistonsa su večeras na domaćem parketu rutinski savladali Phoenix Sunse s 127:102.

Ekipa Pistonsa predvođena Vun Gundyjem ove sezone igra sjajno, a u kakvoj formi se nalaze pokazali su i večeras kada su razbili Sunse bez većih problema.

Nakon prvih 12 minuta susreta domaćini su vodili s 36:19, dok su u drugoj četvrtini samo povećali svoju prednost pa se na odmor otišlo rezultatom 69:41.

U nastavku meča Pistonsi nastavljaju sa dominacijom i gostima ne daju nikakve šanse da se vrate u susret. Tokom treće četvrtine povećavali su svoje vodstvo iz minute u minutu, dok su u posljednjoj dionici odradili rutinski posao te tako upisali novu pobjedu.

Reggie Jackson je bio najbolji pojedinac kod Detroita s 23 poena, a kod gostujuće ekipe dobru partiju je pružio Devin Booker s 22 poena.

U drugom meču večeri Oklahoma je doživjela poraz u Amway Centru protiv Orlanda rezultatom 108:121. Imali smo priliku gledati dosta zamiljivu utakmicu u kojoj se vodila tijesna borba. Međutim domaća ekipa je u posljednjoj dionici pokazala više i na taj način došla do nove pobjede.

Sjajnu utakmicu je odigrao Aaron Gordon koji je postigao 40 poena, a kod Oklahome nosilac igre je bio Russel Westbrook s 37 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi