"Gospodin problem" pred novim otkazom
(Foto: EPA)

Kraj za Samuelsa u Limogesu

"Gospodin problem" pred novim otkazom

M. Šljivak

Jamajčanin Samardo Samuels važi za jednog od najkontroverznijih košarkaša u Evropi.

Ovaj 29-godišnji centar konstantno je u problemima u kojem god timu da se nađe, a čini se kako mu je došao kraj i u Limogesu.

On je od početka oktobra suspendovan zbog sukoba sa trenerom, a rukovodstvo kluba će o njemu konačnu odluku donijeti u ponedjeljak. Najvjerovatnije će dobiti otkaz i moraće da potraži novi tim.

Samuels je i u prošlosti imao dosta problema. Prošle godine ga je otjerao španski Betis bez da je odigrao utakmicu, a zatim je dobio otkaz i u Partizanu zbog komentarisanja rada tadašnjeg trenera Miroslava Nikolića.

Jamajčanin je u februaru potpisao za Limoges. Igrao je jako dobro dok je šutio i imao je 11 poena i četiri skoka po meču, a novi ugovor je potpisao u augustu.

Ipak, čini se kako njegovo vrijeme u klubu isteklo i moraće da potraži novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije