Kada ne ide Kikanovića, ne ide ni Monaco

10 poena bh. centra

Kada ne ide Kikanovića, ne ide ni Monaco

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca poraženi su kao gosti od Limogesa 82:74 u susretu 25. kola francuske LNB lige.

Limoges je bolje ušao u ovaj meč. Vodili su domaći većim dijelom prve dionice nakon koje su imali četiri poena prednosti, 19:15.

Međutim, Kneževi uzvraćaju u drugoj dionici. Ovaj dio igre su odigrali mnogo bolje u odnosu na prvi, preuzeli su vodstvo i na odmor otišli sa plus četiri, 34:38.

Nastavak ipak donosi mnogo bolju igru domaće ekipe. Limoges je fantastičnom serijom od 24:7 uspio da se odvoji na 14 razlike (66:52) nakon 30 minuta igre.

Iako je Monaco u posljednjoj dionici uspio približiti na minus četiri, do velikog preokreta nisu mogli i na kraju je pobjeda pripala Limogesu.

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović večeras je pružio nešto lošiju partiju. Ubacio je 10 poena za samo 17 minuta i očigledno je da Monaco bez njegovog pravog učinka nije isti tim.

Najefikasniji u Monacu bio je DJ Cooper sa 18 poena, dok je Limoges do trijumfa vodio Kenny Hayes sa 22 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi