Gran Canaria bolja od Žalgirisa u Las Palmasu

Euroliga, 15. kolo

Gran Canaria bolja od Žalgirisa u Las Palmasu

Gran Canaria je nakon dva poraza u Euroligi večeras u Las Palmasu, u okviru 15. kola, savladala Žalgiris rezultatomm 73:66.

Domaći su nakon 10 minuta igre imali +4, pošto je prva četvrtina završena rezultatom 20:17.

Dobrim dijelom druge četvrtine Žalgiris je imao zaostatak od pola koša, ali su onda domaći u finišu ove dionice napravili seriju i stigli i do +10, pa se na odmor otišlo vodstvom Gran Canarije od 36:26.

Gran Canaria je sjajno otvorila drugo poluvrijeme, stigla čak i do +17 i u trećoj dionici, ali su se gosti uspjeli vratiti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ipak, domaći su uspjeli zadržati prednost do kraja, pa su slavili pobjedu.

Ekipu iz Las Palmasa je predvodio Xavier Rabaseda sa 15 poena, dok je 12 dodao Ondrej Balvin. Kod Žalgirisa je najefikasniji bio Milankis sa 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi