Grčka nakon produžetka bolja od Bugarske
Grcima je trebao produžetak da slome čvrste Bugare (Foto: FIBA)

Neizvjesna utakmica u našoj skupini

Grčka nakon produžetka bolja od Bugarske

Reprezentacija Grčke pobjedom je nad Bugarskom od 84:78 nakon produžetka našoj selekciji olakšala put do Eurobasketa.

Vrlo teško su Grci došli do ove pobjede. 

Od početka im ništa nije išlo od ruke, a Bugari koji su protiv naše selekcije igrali izrazito lošu košarku iznenađujuće su se dobro postavili protiv rivala koji je u svojim redovima imao dosta jača košarkaška imena. U jednom trenutku Bugari su vodili 41:25 i činilo se da idu prema pobjedi i da će našoj selekciji dodatno otežati put ka Eurobasketu. No od tog trenutka prošlo je, računajući kraj druge i početak treće četvrtine, ravno 10 minuta da Bugari nisu zabili koš što su Grci iskoristili i serijom 17:0 uspjeli povesti 42:41. No opet se tada budi Bugarska i svojom serijom od 11:0 se vraća na velikih +10.

Ipak, Grci su iskoristili svoje iskustvo i malo po malo topili tu prednost a zakucavanjem Athinoua 9 sekundi do kraj i poravnali (71-71). Bugarska nije iskoristila zadnji napad i utakmica je otišla u produžetak. Tamo se igra bugarske reprezentacije raspala i Grčka je iskusno i rutinski privela utakmicu kraju u kojoj je plesala na rubu poraza. Athinou s 21 košem i Kavvadas s 14 poena predvodili su Grke dok su Kostov s 15 i Bost s 12 bili najbolji kod Bugarske. 

Naša reprezentacija bi eventualnom pobjedom nad Latvijom večeras osigurala plasman na Eurobasket. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi