Grčka zvijer uništila Celticse u TD Gardenu

Bucksi na korak od finala Istočne konferencije

Grčka zvijer uništila Celticse u TD Gardenu

Midhat Šljivak

Milwaukee Bucksi pobijedili su kao gosti u TD Gardenu Boston Celticse rezultatom 101:113 i na taj način su došli do vodstva od 3:1 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije i na pobjedu su od finala.

Nakon izjednačenog uvoda u utakmicu, košarkaši Bostona su bili ti koji su ostvarili značajniju prednost u finišu prvog perioda. Bio je to period veoma dobre igre domaćeg tima, Kyrie Irving je sve dobro vodio, pa je u jednom trenutku u ovom dijelu meča razlika otišla na plus 11. Ipak, sa zvukom sirene Pat Connaughton pogađa trojku koja je Buckse spustila na minus osam (30:22) nakon 12 minuta igre.

Vodili su Celticsi i većim dijelom druge dionice. Ipak, Bucksi naravno nisu ni pomišljali da se tek tako predaju i da olako domaćinu dopuste da se odlijepi na veću razliku.

Na tri i po minute do kraja prvog poluvremena Ersan Ilyasova nakon dugo vremena pogađa za izjednačenje (39:39), da bi zatim Khris Middleton pogodio tri bacanja za vodstvo Bucksa 41:42, prvo još od uvodnih minuta prve dionice.

Uspio je zatim Middleton pogoditi trojku za plus četiri (43:47), ali u posljednje dvije minute prvog poluvremena Celticsi prave seriju od 6:0 i na odmor ipak odlaze sa prednošću od dva poena, 49:47.

Interesatno je da su Middleton i prva zvijezda tima iz Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo jako brzo zaradili četiri lične greške, pa se dobar dio trećeg perioda igrao bez njih na parketu.

Međutim, to najbolji tim Istočne konferencije nije spriječilo da odigra zaista fantastično ovaj dio meča. Dobili su treću dionicu 23:33 i na ulasku u posljednju dionicu su ušli sa osam poena prednosti, 72:80.

Bucksi su dobro ušli i u posljednju četvrtinu. Pogađali su gotovo svi, a iako je Boston uzvraćao nakon tri minute igre u ovoj dionici Milwaukke poenima Erica Bledsoea odlazi na do tada najveću razliku u utakmici, plus 12, 79:91.

Naravno, predaje nije bilo. Fantastični Al Horford je sa nekoliko dobrih poteza vratio Celtice jako brzo na samo minus pet (86:91) i utakmica je ponovo bila potpuno otvorena.

Gosti iz Milwaukeeja ipak su večeras bili poprilično raspoloženi. Giannis Antetokounmpo je pogodio nekoliko bitnih šuteva, saigrači su mu također bili raspoloženi i Celticsi večeras jednostavno nisu mogli previše napraviti.

Na kraju su Bucksi došli do pobjede i vodstva od 3:1 u seriji. Već u srijedu će imati priliku da završe seriju i da prođu u finale Istoka.

Giannis Antetokounmpo je odigrao još jednu maestralnu utakmicu. Meč je završio sa 39 poena i 16 skokova, a večeras je imao i veliku pomoć ostatka ekipe.

Sa druge strane Kyrie Irving je ubacio 23 poena, ali je imao očajan šut iz igre (7-22), ali Celticsi su kompletno bili veoma slabi u šutu koji je bio 37.5 posto, a za tri su gađali svega 20 posto.

Celticsi su sada u teškoj poziciji i trebat će im pravo čudo da se izvuku i da nekako eliminišu Buckse.

Top Komentari

Zoilomas
Mislite polufinala
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti