Green izjavom provocirao Raptorse: Dobit ćemo sljedeće tri utakmice i proslaviti titulu

Košarkaš Golden Statea optimista

Green izjavom provocirao Raptorse: Dobit ćemo sljedeće tri utakmice i proslaviti titulu

Košarkaši Golden State Warriorsa poraženi su sinoć na domaćem parketu od Toronto Raptorsa sa 123:109 u trećem susretu NBA finala. 

To znači da Raptorsi ponovo vode u ovoj seriji i to sa 2:1, a jedan od onih košarkaša Ratnika koji ne djeluju nimalo zabrinuti zbog ovakvih rezultata je Draymong Green. On je gotovo ubijeđen da će njegov tim dobiti naredne tri utakmice ovog finala i da će ponovo osvojiti titulu.

"Nastavit ćemo se boriti. Pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici, otići u Toronto, pobijediti i tamo, vratiti se u Oakland, dobiti šestu utakmicu i proslaviti titulus navijačima. Bit će zabavno", rekao je Green nakon sinoćnjeg poraza.

Podsjetimo, Warriorsi su sinoć bili bez Klaya Thompsona i Kevina Duranta. Ovaj prvi je propustio prvi meč play offa poslije pet godina, dok je drugi već osam utakmica u 'outu'.

S njima dvojicom u timu Ratnici su duplo snažniji pa se sigurno navijači nadaju kako će se oni što prije oporaviti.

Inače, dok njih nema, klub predvodi fantastični Steph Curry koji je recimo sinoć ubacio čak 47 poena. Ipak, saigrači ga nisu dobro ispratili, a o tome je nakon meča govorio i Green.

"Morao sam više pomoći Curryju. Da sam odigrao bolje, mislim da bi i ovaj meč pobijedili. Ključna stvar je da Curry nastavi u ovom ritmu, a da ga mi ostali ispratimo što bolje".

Naredni meč pomenutih ekipa igra se u noći sa petka na subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije