Green: Ono što Smailagić ima se ne može naučiti...

Rookie Warriorsa oduševio saigrača

Green: Ono što Smailagić ima se ne može naučiti...

Mladi rookie Golden State Warriorsa, Alen Smailagić je već zadivio svoje saigrače, a posebno Draymonda Greena - koji ga je već u nekoliko navrata javno hvalio.

Warriorsi su poraženi od Spursa sa 117:113, ali je 19-godišnjak iz Srbije ponovo dobio priliku i dio izuzetno dobar. Meč je završio sa sedam poena, tri skoka i jednom asistencijom.

"To je ludo... Prije nekoliko dana sam govorio o njegovoj košarkaškoj inteligenciji i da lako usvaja akcije. To jeste tako, ali on ustvari nema j**ene veze šta se dešava na terenu i to je za mene najnevjerovatnija stvar koja može da se gleda, to što radi jedan 19-godišnjak", izjavio je Green, pa dodao:

"Igrač se može naučiti selekciji šuta, onome šta je dobro i onome šta nije, ali ne možete naučiti igrača da se prepusti i opet bude odličan. Smailagić to ima i to je važno. Ostalo se može naučiti, ali ne i ono što ima Smailagić".

Podsjetimo, mladog krilnog centra rodom iz Beograda su Golden State Warriorsi izabrali na posljednjem NBA draftu u drugoj rundi - 39. pickom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti