Green: Znamo sve o LeBronu, pokušat ćemo mu otežati

Košarkaš Warriorsa pred veliko finale

Green: Znamo sve o LeBronu, pokušat ćemo mu otežati

Košarkaši Golden State Warriorsa plasirali su se sinoć u veliko finale NBA lige nakon što su u sedmom meču finala Zapada porazili Houston Rocketse u gostima sa 101:92.

Oni su na taj način izborili četvrto uzastopno finale protiv Cleveland Cavaliersa. Nakon sedmog meča krilni centar ove ekipe iz Oaklanda Draymond Green je rekao da je njegov tim spreman za Cavse i LeBrona.

"Cavsi su potpuno drugačiji tim od Rocketsa. Znamo sve o njima i o LeBronu. Kao i uvijek, imamo plan za te utakmice i pokušat ćemo LeBronu da otežamo igru maksimalno. Bit će drugačije, ali to je veliko finale i nije važno ko je sa druge strane", rekao je Green.

S druge strane, njegov saigrač Kevin Durant je dodao:

"Steph (Curry) je bio nevjerovatan. Pogodio je neke sjajne šuteve, pokrenuo nas je i donio nam vodstvo. Mi ostali smo to htjeli da ispratimo i svi smo odigrali dobro. Željeli smo ovu pobjedu, veoma. Sjajno je biti u finalu, bez obzira šta će se tamo desiti. Probat ćemo da odigramo svoju igru i da svako da svoj doprinos", rekao je Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi