Greg Popovich je stigao do nevjerovatnog dostignuća

Legendarni trener

Greg Popovich je stigao do nevjerovatnog dostignuća

Admin Čaušević

Pobjedom San Antonia nad Utah Jazzom 104:102 Greg Popovich je zauvijek ušao u historiju NBA lige. 

Legendarnom treneru je to bila 1336. pobjeda otkako radi u NBA ligi s kojom je prestigao svog prijatelja i mentora Dona Nelsona.

"Niko od nas ne trenira za rekorde. Radimo to za pobjede kao večeras. Svi dijelimo ovaj rekord. Nije samo moj, već je naš", poručio je Popovich.

Tako sada sam Popovich ima više pobjeda nego neke od franšiza kao što su Magic (1.230), Timberwolves (1.041), Raptors (1.018), Grizzlies (910) i Pelicans (731).

Popovich je sve pobjede ostvario na klupi San Antonio Spursa čiji je trener od 1996. godine. U tom periodu je titulu prvaka osvojio pet puta.

Spurse je odveo do play-offa u 22 uzastopne sezone, a nedavno je postao prvi trener sa više od 2.000 nastupa u NBA ligi s istim timom. Sa SAD-om je prošle godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama.

Top Komentari

Blueboy
Ja mislio Dino Merlin na ovoj slici ???
1 0
user1644068495
Bravo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi