Popovich: Izgleda da mi trebamo dobiti 30 razlike da ne bude iznenađenje
FOTO: EPA

Trener američkih košarkaša nakon poraza od Francuske

Popovich: Izgleda da mi trebamo dobiti 30 razlike da ne bude iznenađenje

H. Zilić

Na otvaranju košarkaškog turnira za muškarce na Olimpijskim igrama u Tokiju u prvom meču grupe A, Francuska je iznenadila SAD i slavila sa 83:76.

Amerikanci su odigrali loš meč, posebno u fazi odbrane, dosta je škripilo i u fazi napada, a nakon utakmice oglasio se selektor SAD-a, legendarni Gregg Popovich.

"Tako je to u utakmicama. Nekad slavite, nekad ste razočarani, ali ne vidim razlog zašto ovo je iznenađenje? Po vama mi bi trebali dobiti svaku utakmicu 30 razlike, pa da kažete to je to", rekao je Popovich i dodao:

"Razlika između američke i evropske košarke je sve manja. Evropljani igraju sve bolju košarku i toga svi moraju biti svjesni."

Francuzi srušili SAD

Oglasi

Amerikanci su bolje otvorili meč i sredinom prvog poluvremena imali su dvocifrenu prednost, a na odmor odlaze sa vodstvom 37:45.

Činilo se da će američki Dream Team doći do rutinske pobjede već na startu turnira, ali Francuzi su imali druge planove. Trikolori su sjajno odigrali treći period dobili sa 25:11 i pred početak posljednjeg perioda imali su prednost 62:56.

U posljednjoj četvrtini, Amerikanci prave seriju od 13:1. Francuzi su u prvih pet minuta pogodili samo jedno slobodno bacanje i pet minuta prije kraja SAD je došao do prednosti 63:69. Nakon toga vraćaju se Francuzi i dvije minute prije kraja Amerikanci su imali vodstvo 72:74 i ušlo se u uzbudljivu završnicu gdje su se bolje snašli Francuzi za konačnih 83:76.

Sjajan meč u dresu Francuske odigrao je Fournier koji je utakmicu okončao sa 28 poena i četiri skoka od čega je bilo nekoliko sjajnih pogodaka za tri poena.

Kod Amerikanaca raspucan je bio Holiday sa 18 poena, sedam skokova i četiri asistencije, Adebayo je dodao 12 poena i deset skokova.

Top Komentari

realno_govoreci
Ma Realno nema razlike osim u individualnom kvalitetu pojedinaca ali i to je kiks jer ostali su tu cisto sa popune roster. Evropska kosarka sve jaca i jaca i za koju godinu ce ako ne biti bolja onda egal sa NBA.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti