Popovich više nije mogao gledati šta se dešava, uzeo je mikrofon i napravio sportski potez godine!

Čuveni stručnjak pokazao klasu!

Popovich više nije mogao gledati šta se dešava, uzeo je mikrofon i napravio sportski potez godine!

Admin Čaušević

Scena će obići svijet. Sportski potez godine bez sumnje napravio je čuveni trener Greg Popovich. Sve se dešavalo na meču između San Antonio Spursa i LA Clippersa i to kada je Kawhi Leonard bio na liniji slobodnih bacanja.

Greggu Popovichu je svega bilo preko glave šta je publika radila Kawhiju Leonardu. Trener San Antonio Spursa, krajem druge četvrtine meča od Los Angeles Clippersa (102:109), požurio je do mikrofona u Frost Bank Centru u San Antoniju.

Popovich je bio izuzetno ljut na domaću publiku kada je Leonard šutirao slobodna bacanja za Clipperse i to zbog njihove reakcije prema sjajnom košarkašu.

"Izvinite me na trenutak. Možemo li prestati sa svim zvižducima i pustiti ove dečke da igraju?", rekao je čuveni trener te dodao: "Ovo nismo mi. Prestanite zviždati."

Popovich se zatim udaljio i napravio gestu rukama dok su neki fanovi kratko aplaudirali, da bi se zvižduci brzo vratili.

Leonard je prvi put počeo igrati za Spurse 2011. gdje proveo sedam godina, a franšizu iz Teksasa je 2014. godine vodio do titule prvaka.

Oglasi

Međutim, njegov odlazak iz San Antonija bio je težak. Leonard je igrao u samo devet utakmica tokom sezone 2017/18 i to zbog opasne povrede s kojom se on i klub navodno nisu slagali kako riješiti.

To je dovelo do toga da njihov odnos postane sporan i na kraju su ga Spursi dali Toronto Raptorsima. Tamo je osvojio prvenstvo, a u Clippersima je od 2019. godine.

Inače, u sinoćnjem pobjedu svog tima Leonard je bio najbolji sa 26 poena, dok je Paul George dodao 24 poena. Za domaće do double-double učinka je stigao Wembanyama sa 22 poena i 15 skokova.

Treba istaći da je noćas u akciji bio i naš Jusuf Nurkić. Rezultatom 123:115 Phoenix Sunsi su pobijedili Golden State Warriorse te su tako upisali peti trijumf u nizu.

Nurkić je imao smanjenju minutažu, na parketu je proveo 17 minuta, a za to vrijeme je postigao devet poena i zabilježio pet skokova.

Kada su u pitanju dešavanja na ostalim mečevima dosta pažnje je privukao duel LeBrona Jamesa i Luke Dončića, a na kraju je Slovenac bio taj koji se posljednji smijao.

Dallas Mavericksi su u gostima pobijedili LA Lakerse 104:101, a slovenačka zvijezda je meč završila sa 30 poena, 12 skokova te osam asistencija. James je također bio efikasan sa 26 poena.

Nikola Jokić je stigao do novog triple-double učinka. Zabio je 30 poena te imao 13 skokova i 12 asistencija u porazu Denver Nuggetsa od Orlando Magica 124:119.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi