Neuništivi Gregg Popovich u 75. godini potpisao najveći ugovor u historiji NBA lige

Dobio preko 80 miliona za pet godina

Neuništivi Gregg Popovich u 75. godini potpisao najveći ugovor u historiji NBA lige · Zvanično

Midhat Šljivak

Čuveni Gregg Popovich ne ide u penziju. Legendarni stručnjak potpisao je novi petogodišnji ugovor sa San Antonio Spursima vrijedan više od 80 miliona dolara i u 75. godini života postao je trener s najvećim ugovorom u historiji.

Gregg Popovich jedan je od najvećih NBA trenera svih vremena. Legendarni 74-godišnjak pravio je čuda sa San Antonio Spursima na čiju klupu je sjeo 1996. godine i koje je odveo do pet naslova NBA prvaka.

Očekivalo se da će Popovich na kraju prošle sezone završiti karijeru. Ipak, on ne samo da nije otišao u penziju već je potpisao najveći ugovor u historiji trenera NBA lige.

Spursi će mu za petogodišnji nastavak saradnje isplatiti više od 80 miliona eura, što je rekordna cifra za jednog NBA trenera.

Oglasi

Prije nekoliko dana najveći trenerski ugovor u historiji potpisao je Monty Williams koji je za šest godina od Detroit Pistonsa dobio 78.5 miliona dolara, no njegov rekord je kratko trajalo.

Iznenađenje je svakako što je novi rekorder čuveni stručnjak i to u 75. godini života i legendu ćemo nastaviti gledati na klupi San Antonio Spursa do 2028. godine.

Gregg Popovich je na klupi Spursa stigao 1996. godine. To mu je bio prvi posao glavnog trenera u karijeri i niko nije ni slutio da će na njemu ostati 30 godina.

Pop je vodio Spurse do prvog naslova u historiji franšize 1999. godine, a zatim i do još četiri naslova. Posljednji je stigao 2014. godine.

Tri puta je Popovich dobio nagradu za najboljeg trenera godine i smatra se jednim od najvećih trenera u historiji košarkaške igre.

On je i trener s najviše pobjeda u historiji najjače košarkaške lige svijeta. Vodio je 2123 utakmice i ostvario 1364 pobjede.

Top Komentari

E.Car
Eura ili dolara? Čovjek je legenda ali mislim da je za penzije. Ameri ovo više rade zbog reklame!
0 0
stranputica
Zasluženo, nema se šta reći!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi