Triple-double Westbrooka u sedmoj uzastopnoj pobjedi Oklahome

Pao je i Detroit

Triple-double Westbrooka u sedmoj uzastopnoj pobjedi Oklahome

Eldar Ganibegović

Košarkaški Oklahome City sitgli su do svoje sedme pobjede zaredom nakon što su večeras slavili na gostovanju kod Detroit Pistonsa rezultatom 121:108.

Thundere je do slavlja predvodio trojac Westbrook-George-Anthony, koji je zajedno ubacio 78 poena. Međutim, Russel je bio daleko najbolji igrač na terenu, pa je meč završio sa 31 poenom, 13 asistencija i 11 skokova. Na drugoj strani je Tobias Harris brojao do 21, dok je Andre Drummond ubacio 12 poena i tome je dodao 13 skokova.

Gosti su bolje igrali od samog početka meča, pa su tako već nakon prve dionice imali 12 poena prednosti. U drugoj četvrtini se igralo koš za koš, te je Oklahoma zadržala svoje vodstvo od 12 poena.

Treća dionica je pripala Westbrooku i društvu sa 29:24, i tada je izgledalo da je pitanje pobjednika riješeno. Međutim, u četvrtoj četvrtini je klupa Detroita uspjela da pruži dobar otpor, pa se u jednom momentu domaći sastav približio na devet poena, ali nisu mogli više od toga. Ovaj meč je također obilježila povreda Andrea Robersona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi