LeBron i društvo sjajnom završnicom do pobjede nad Detroitom

Oklahoma bolja od 76ersa

LeBron i društvo sjajnom završnicom do pobjede nad Detroitom

Nakon dva uzastopna poraza Cleveland Cavaliersi su uspjeli vezati dvije pobjede. Poslije Indiane danas su na svom parketu savladali Detroit Pistonse sa 121:104.

Ipak, mučili su se Cavsi sve do finiša susreta. Prvu četvrtinu su riješili rezultatom 33:28 u svoju korist, da bi većim dijelom drugog perioda Detroit bio u prednosti, a Pistonsi su na poluvremenu vodili 61:58.

Treća dionica je donijela rezultatsku klackalicu, a tek polovinom zadnje četvrtine kreće velika serija koja će donijeti Cavsima pobjedu. Na kraju su domaći predvođeni Jamesom u samom finišu uspjeli stići i do ubjedljivog trijumfa.

Cavse je predvodio LeBron James sa 25 poena, osam skokova i 14 asistencija, dok je Kevin Love dodao 20 poena i 11 skokova.

Kod Detroita su se istakli Anthony Tolliver i Tobias Harris sa po 20 poena, dok je double-double učinak od 17 poena i 11 skokova upisao Andre Drummond.

Kada su u pitanju utakmice koje su počele u istom terminu Oklahoma je na svom parketu predvođena sjajnim Russellom Westbrookom savladala Philadelphia 76erse rezultatom 122:112, dok su Raptorsi upisali laganu pobjedu nad Lakersima rezultatom 123:111.

Russellu Westbrooku je nedostajao jedan skok za novi tripl-double, pa je susret završio sa 37 poena, devet skokova i 14 asistencija na svom kontu. Kod Phile se istakao Embiid sa double-double učinkom od 27 poena i 10 skokova.

Kada su u pitanju Raptorsi njih je do pobjede predvodio Fred VanVleet sa 25 poena, dok su kod Lakersa prednjačili Clarkson i Randle sa po 17 poena.

U susretu koji je završen nešto ranije Los Angeles Clippersi su na krilima raspoloženog Blakea Griffina (27 poena i 12 skokova) savladali New Orleans Pelicanse sa 112:103.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi