Fantastična koreografija Grobara: Prst Željka Obradovića usmjerava ka samo jednom mjestu

Fantastična koreografija Grobara: Prst Željka Obradovića usmjerava ka samo jednom mjestu

Edmir Škorić

Paritzan na poluvremenu treće utakmice četvrtfinalne serije Eurolige ima vodstvo protiv Real Madrida rezultatom 48:45.

Dosta se pisalo o ovoj utakmici, što je bilo razumljivo s obzirom na način na koja je završila prošla u Madridu. Partizan je tada slavio sa 95:80, ali je meč prekinut 100 sekundi prije kraja nakon što je izbila velika tučnjava u kojoj su učestvovali brojni igrači oba tima.

Na kraju su kazne "popili" Yabusele i Deck s jedne, odnosno Punter i Lessort s druge strane. Partizan je sa 2:0 ušao u treći meč i prvi pred svojom publikom.

Crno-bijeli pred prepunim tribinama beogradske Arene žele da ostvare treću pobjedu i da presude Real Madridu te se plasiraju na završni turnir Eurolige.

Za sada Partizanu zaista dobro ide, pošto je imao sjajan uvod u meč. Na startu 9:0 serija domaćeg tima, koji je na kraju prve dionice imao komfornih 13 poena prednosti - 32:19.

Na početku druge četvrtine Partizan je poveo 15 razlike, ali je Real uspio da se vrati i da smanji zaostatak. Na kraju je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 48:45.

Oglasi

Tavares predvodi Real sa 16 poena, dok je Musa ubacio sedam poean uz tri skoka i dvije asistencije. U sastavu Partizana Amailagić je ubacio 11, a dvocifren je još Madar sa osam poena.

Posebne pohvale idu Partizanovim navijačima, koji su na nivou i večeras, pa su oborili rekord Eurolige jer je na tribinama čak 20.091 navijač.

I zaista su nevjerovatni, prave atmosferu za pamćenje i nose svoj tim, dok je jedina mrlja bila kada su uvredljivo skandirali reprezentativcu BiH Džananu Musi na zagrijavanju.

Bilo je i za očekivati da će se Musa i njegovi saigrači naći na meti navijača Partizana, nakon svega što se dogodilo u Madridu.

Oglasi

Grobari su spremili koreografiju sa likom Željka Obradovića, čiji prst je usmjeren premas Kaunasu, gdje se igra Final Four Eurolige, uz poruku: "Idemo tamo gde treba da završimo".

U pitanju je rečenica koju je popularni Žoc izgovorio u video poruci upućenoj dvojici navijača crno-bijelih. Ta poruka je prošle godine postala pravi hit na društvenim mrežama.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Navijača Partizana su je se sada sjetili i odlučili "osvježiti sjećanje", a kako sada stvari stoje, Partizan je na dobrom putu da se nađe u Kaunasu. Ukoliko dobije Real, postaće prvi od četiri tima koji će igrati u završnici ovosezonske Eurolige.

Top Komentari

Medo-Brundo
AhHah ala ga partizanovci polako ali sigurno…..laganini ih Musa dere, ali laganini!!!
2 0
nakopitam
Pokaziva da im virite iz supaka jebbali vam oni sve vase prodano
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti