Iz KK Bosna apeluju da se pitanje prvaka riješi na terenu

Saopštenje za javnost

Iz KK Bosna apeluju da se pitanje prvaka riješi na terenu

O. Lekić

KK Bosna Royal Jelly oglasio se saopštenjem za javnost u kojem se apeluje da se pitanje učesnika Lige 6, ali i pitanje prvaka BiH riješi na košerkaškim terenima u poštetnoj i fer igri. 

Saopštenje prenosimo u nastavku u cjelosti: 

"Poslije održane press konferencije OKK Sloboda na kojoj se predstavnicima medija u ime kluba obratio trener tuzlanskog kluba Velimir Gašić, stekli smo dojam da se direktno i na volšeban način pokušava uticati na sudije, komentarišući njihove odluke i način na koji se općenito dijeli pravda - ili, kako su kolege iz Tuzle indicirale, "nepravda" na bh. košarkaškim parketima.

Mišljenja smo da nije slučajno da su se iz OKK Sloboda oglasili u ključnom trenutku sezone, četiri kola prije kraja Lige 6, te kako se na taj način pokušava izvršiti dodatni pritisak na sudije i onemogućiti ih da svoj posao obavljaju časno i pošteno. Ako već postoje primjedbe na suđenje, smatramo da je iste trebalo uputiti prije početka Lige za prvaka, a sve s ciljem dodatnog poboljšanja kvaliteta utakmica i u interesu košarke. KK Bosna je klub s bogatom tradicijom, a kroz svoje dugogodišnje iskustvo igranja velikih utakmica, kako kroz evropska takmičenja tako i u regionalnoj ligi, već se susretala sa sličnim pokušajima manipulacije i uticaja na javnost i košarkaške radnike. Stoga smatramo da je upravo u interesu košarke da se pobjednik dobije na terenu, a ne van njega.

Upravo iz tih razloga, u interesu košarke i njene popularizacije, na izvlačenju takmičarskih brojeva za Ligu 6 klubovi učesnici su izašli u susret OKK Sloboda dozvolivši njihovim predstavnicima da izaberu takmičarski broj kako bi sve domaće utakmice igrali subotom, a tuzlanska publika imala priliku da uživa u partijama svojih ljubimaca.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sportska javnost je upoznata da KK Bosna u cijeloj sezoni nije komentarisala sudije i suđenje jer smatramo da svako treba raditi svoj posao časno i pošteno, kako to radi i uprava OKK Slobode. Svi u klubu čvrsto vjerujemo kako se sve odluke donose na bazi relevantnih činjenica i situacija na terenu. Klub se do sada nije oglašavao po ovim pitanjima čak i kada su za to postojali i objektivni razlozi, a činjenica je da trener Gašić možda i nije najbolja osoba za izdavanje ovakvih saopštenja, obzirom da upravo on na utakmicama vrši najveći pritisak na sudije konstantno stojeći van prostora predviđenog za trenere", stoji na kraju saopštenja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi