Gvozdić: Veoma je bitno da smo se vratili i pobijedili

Trener Bosne nakon meča

Gvozdić: Veoma je bitno da smo se vratili i pobijedili

Bosna Royal je večeras u maloj dvorani Skenderije slavila pobjedu protiv Sparsa sa 80:76 u okviru 9. kola Lige za prvaka.

Ekipa koju sa klupe predvodi Dušan Gvozdić nakon ovog meča i matematički je osigurala play-off, a Gvozdić je nakon meča bio zadovoljan te je poručio da meč nije bio nimalo lagan za njegov tim.

"Teška utakmica. Peti put ove sezone se sastajemo i svaki put je sve teže i teže. Ovo je kraj sezone i ekipe su sve više umorne. Danas smo igrali toplo-hladno i nismo nalazili rješenja u nekim trenucima, a ekipa Sparsa je to sa kvalitetnim igračima iskoristila i u nekim trenucima su prelomili utakmicu. Značajno za nas je bilo to što smo bili hladne glave i što smo uspjeli da se vratimo u meč i slavimo pobjedu. Polufinale nas čeka, imamo još jedan meč protiv Zrinjskog. Oni su jako kvalitetna i dobro vođena ekipa", rekao je Gvozdić.

Bosna Royal i Zrinjski igraju u srijedu navečer također u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi