Halilović: Želimo slaviti uz pomoć publike

Posljednje pripreme za Češku

Halilović: Želimo slaviti uz pomoć publike

S. Mlaćo
Miralem Halilović, kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, stigao je jučer u Sarajevo i priključio se pripremama Zmajeva za meč protiv Češke Republike.

Naglašava da se obradovao dolasku na okupljanje reprezentacije i da je poželio biti sa svojim saigračima, a Zmajeve u petak očekuje prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

“Sretan sam što smo se ponovo okupili. Atmosfera je kao i u posljednje tri ili četiri godine odlična. Moram reći da sam malo i poželio jer sam propustio dva posljednja ciklusa zbog povreda. Sinoć smo odradili prvi trening i krenuli smo ponavljati akcije koje želimo raditi protiv Češke, tako da se krenulo raditi sa specifičnim dijelom za utakmicu”, rekao je Halilović za stranicu KS BiH, dodavši:

“Radit ćemo i spremiti se za Češku kako bi uz pomoć gledatelja, kojih želim vidjeti što više na tribinama, krenuli pobjedom u kvalifikacije kao i prošli put”.

Halilović je govorio i o rivalima Zmajeva u grupi, a to su Češka, Bugarska i Litvanija.

“Najveća stvar je u kakvim će sastavima doći ekipe. Doslovce se može desiti da svaki ciklus dođe nova ekipa jer zavisi od Eurolige i NBA lige. I više nego respektabilne ekipe, a posebno Litvanija i Češka. Bugare znamo, mislim da su svake kvalifikacije s nama. Kada bi Češka došla u kompletnom sastavu, bila bi to jedna od jačih ekipa u kvalifikacijama, ali ne znamo kakvi će doći. Mislim da su im vanjski igrači i šuteri najveća opasnost”, istakao je kapiten naše reprezentacije.

Top Komentari

Mowzilla
Zna li neko zasto je 3GB iz Banja Luke postao tehnicki sponzor kosarkasima? Sta je sa Haadom, Number 1, zar mora sav sport ici preko RS-a i Banja Luke? Uostalom, sad kada smo i kod muskaraca i zena ponovo dobri, zar to savez nije mogao stranog sponzora obezbjediti? Nije mi jasno fkt...
1 0
snupi
Svaka cast na komentaru Ante G.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi