Bh. košarkaši uzbuđeni pred duel s Češkom, uvjereni da možemo slaviti

Počinju kvalifikacije za SP

Bh. košarkaši uzbuđeni pred duel s Češkom, uvjereni da možemo slaviti

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Stručni štab i dio igrača u nedjelju je stigao u Sarajevo gdje će se održati pripreme za utakmicu s Češkom koja se igra u petak.

Dnas je održana press konferencija za novinare, a osim selektora Vedrana Bosnića, govorili su i igrači John Roberson i Edin Atić.

"Gledat ćemo da se što kvalitetnije pripremimo, analizirat ćemo dobro protivnike i naravno da pobijedimo obje utakmice", rekao je Roberson, pa je dodao:

"Počastvovan sam što igram za BiH i što imam povjerenje selektora. Uzbuđen sam što ću u petak igrati pred publikom", dodao je Roberson.

"Ekipa će u petka dati sve od sebe i nadam se da ćemo zajedno s navijačima na kraju slaviti u dvorani".

Edin Atić:

"Momci su svi motivisani. Atmosfera je odlična kao i uvijek. Imamo četiri dana da se spremimo za utakmicu i želimo to najbolje iskoristiti do petka. Ne znam hoće li biti puna dvorana zbog kovida, ali očekujem dobru podršku", rekao je Atić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Koliko poznaje Češku?

"Poznajem dva-tri igrača iz Češke, ali mislim da po kvalitetu nisu ništa bolji od nas. Možemo parirati i igrati s njima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi