Hapoel uzvratio Igokei za poraz otprije dva dana
Foto: KK Igokea

Izraelci večeras sigurni u Laktašima

Hapoel uzvratio Igokei za poraz otprije dva dana

Košarkaši Hapoela iz Jerusalema pobijedili su večeras Igokeu u Laktašima rezultatom 84:68 u utakmici 4. kola košarkaške Champions league.

Uzvratili su tako Izraelci našem prvaku za poraz otprije dva dana na istom parketu kada je Igokea slavila 75:73. 

Prvo poluvrijeme proteklo je u dobroj i žilavoj igri Igokee koja nije dala iskusnijem i na kraju krajeva kvalitetnijem izraelskom timu da se odmakne na razliku koja bi mu jamčila mirniji nastavak. Dobro je tim Dragana Bajića parirao rivalima i u nastavku u 3/4 ali kako je odmicala utakmica igra Igokee je počela padati. Fantastični TaShawn Thomas se razigrao i počeo biti velika prevaga za Hapoel koji je u zadnjoj četvrtini iskoristio potpuni pad u igri tima iz Laktaša te na kraju slavio u utakmici u kojoj je bio formalni domaćin.

Spoemnuti Thomas je s 26 poena i 10 skokova bio prvo ime susreta, a odlično ga je pratio Brown sa 16 koševa, te Blat s 13. Edin Atić i Marko Jošilo s po 14 poena bili su bolji od ostalih u redovima Igokee. Poslije dva susreta u Laktašima oba tima ubilježila su po jednu pobjedu i oba imaju omjer od 2-2 nakon 4 susreta u grupi G Champions League.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije