Bh. šampion nakon drame pobijedio Izraelce, sjajna partija Edina Atića

Trijumf Igokee

Bh. šampion nakon drame pobijedio Izraelce, sjajna partija Edina Atića

E. Oštraković

Košarkaši Igokee savladali su izraelski Hapoel iz Jerusalima u meču FIBA Lige prvaka.

Igraju se obje utakmice u Laktašima, a u prvoj je Igokea došla do pobjede nakon velike drame - 75:73.

Sjajno je bh. šampion krenuo u meč, imao 20:12 nakon prve četvrtine, bilo je i plus 13 u jednom trenutku u drugoj četvrtini, a na poluvremenu je vodio 40:38.

Gosti su preokrenuli početkom treće dionice, no Igokea potom opet uspostavlja incijativu, a na kraju treće četvrtine je bilo 57:55. Ušlo se u dramatičnu završnicu, no Izraelci ne uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najbolji igrač utakmice bio je gostujući nigerijski košarkaš Braimoh sa 29 poena i devet skokova, dok je Jošilo sa 17 poena i 11 skokova bio najefikasniji kod Igokee, a sjajnu partiju pružio je i bh. reprezentativac Edin Atić sa 15 poena, šest skokova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi