Harden i Paul bolji od Mela i Georgea

Rocketsi savladali Oklahomu

Harden i Paul bolji od Mela i Georgea

James Harden i Houston Rocketsi večeras su imali uspješno gostovanje kod Oklahoma City Thundera u okviru predsezonske utakmice NBA lige te su slavili pobjedu sa 104:97.

Za Oklahomu večeras nije nastupao MVP iz prošle sezone Russell Westbrook, ali na parketu su bile dvije nove zvijezde tima - Paul Geroge i Carmelo Anthony. S druge strane, u dresu Houstona igrao je njihov novi playmaker Chris Paul. 

Houston je nešto bolje otvorio meč te u nakon prve dionice stekli prednost od dva poena. U drugoj su bili još bolji i napravili su do poluvremena ukupnu razliku od sedam poena. U nastavku meča Rocketsi su prelomili susret u trećoj dionici koju su dobili sa 31:20 i bilo je jasno da Thunder samo može smanjiti prednost gostiju do kraja, ali ne i izvući pozitivniji rezultat. 

Houston je do trijumfa vodio Eric Gordon sa 21 poenom, dok je Trevor Ariza dodao 18. Prve zvijezde tima James Harden i Chris Paul ubacili su 16, odnosno 11 poena. Kod domaćeg sastava Carmelo je imao 19, a Paul George 15 poena. Od ostalih istakli su se i Daniel Hamilton te Isaiah Canaan sa po 11 poena. 

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Chicago Bullsi su porazili New Orleans Pelicanse sa 113:109. Bullse je do pobjede vodio Cristiano Felicio sa 15 poena, dok su Justin Holiday i Nikola Mirotićdodali po 14. Kod Pelicansa Anthony Davis je imao 24, a DeMarcus Cousins 20 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi