Bivši košarkaš razočaran dokumentarcem o Michaelu Jordanu: "Kao da se nikada nije ni dogodilo"

Smatra da su neopravdano izostavljeni

Bivši košarkaš razočaran dokumentarcem o Michaelu Jordanu: "Kao da se nikada nije ni dogodilo"

E. Škorić

Sedmicama smo uživali u seriji "The Last Dance" (Posljednji ples) koja je prikazala život i karijeru Michaela Jordana, otkrivši mnoge zanimljive stvari o najvećem košarkašu svih vremena.

Otkriveni su u njoj svi znani i neznani detalji o raspadu legendarnih Chicago Bullsa predvođenih velikim Jordanom, a sve su emitovali ESPN i Netflix. Bilo je priča o Jordanovim saigračima i protivnicima, skandalima, ali jedan od bivših protivnika Jordana ostao je ogorčen jer neke stvari "kao da se nisu ni dogodile".

Houston Rocketsi, pod vodstvom Hakeema Olajuwona, osvojili su dvije uzastopne titule, ali u dokumentarcu skoro da nije bilo govora o tome. Rakete su u toj generaciji imale strašan tim, no u Jordanovom dokumentarcu su (ne)opravdano izostavljeni. Prije nekoliko sedmica, njihov tadašnji trener Rudy Tomjanovich takođe je govorio o tome kako su među nekoliko ekipa koje je Jordan poštovao, a nekadašnji član te generacije Rocketsa Vernon Maxwell je uvjeren da su zaslužili barem spomen.

"U The Last Danceu su ignorisali dvije godine koje su Rocketsi osvajali prvenstvo, kao da se to nije ni dogodilo?", napisao je Maxwell.

Maxwell je igrao za Houston Rockets pet godina između 1990. i 1995. U početku je igrao za San Antonio dvije godine nakon što je započeo NBA karijeru 1988. godine. Prošlog mjeseca, nakon objavljivanja The Last Dancea, Maxwell je tvitovao kako nikada nije dozvolio sebi da ga Jordan zastraši.

„Obožavao sam igrati protiv Mikea. Bio je najbolji. Nema toga osporavanja. Ali za razliku od većine ljudi koji su se suprotstavili njemu, nisam htio dozvoliti da me zastraši. Možda je bio najbolji, ali morao je to da dokazuje svaki put kada se suočimo", izjavio je.

Maxwell je igrao u NBA do 2001. godine, ali nije se mogao zadržati s jednim timom duže vrijeme. Igrao je za razne timove nakon što se 1995. godine odselio iz Houstona, uključujući Philadelphia 76ers, Seattle Supersonicse i Dallas Maverickse.

Top Komentari

dinass
Dokumtarac je o MJ a ne o NBA i ostaje cinjenica da je on osvajao titule,povukao se i tad Hjuston uzeo te 2 titule a cim se vratio Hjustona vise nije bilo na mapi tako da to dovoljno govori o njima.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi