Golden State i Houston na korak od finala Zapadne konferencije

Obje ekipe vode sa 3:1 u seriji

Golden State i Houston na korak od finala Zapadne konferencije

E. Čaušević

Košarkaši Golden State Warriorsa sinoć su u New Orleansu očitali lekciju Pelikancima i poveli sa 3:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Golden State je na krilima Kevina Duranta došao lakše od očekivanog do nove pobjede protiv New Orleansa i tako stigao na korak od plasmana u finale Zapadne konferencije. Gosti su od samog početka diktirali tempo meča i nisu ispuštali prednost.

Nakon prvi deset minuta Warriorsi su vodili sa 37:22, ali su Pelicansi uspjeli da smanje zaostatak na šest poena pred početak drugog dijela. Ipak, meč se prelomio u trećoj dionici koji su Warriorsi dobili sa 33:19.

Do kraja je bilo samo pitanje kojom razlikom će slaviti Golden State, a na kraju je meč završio rezultatom 118:92. Goste je do pobjede vodio sjajni Kevin Durant koji je ubacio 38 poena uz devet skokova i pet asistencija. U ekipi New Orleansa istakao se Anthony Davis sa 26 poena.

Sa 3:1 u polufinalnoj seriji sinoć je poveo i Houston Rockets koji je napravio novi brejk protiv Utah Jazza. Houston je u sinoćnjem meču slavio sa 100:87 i tako došao veoma blizu finala Zapadne konferencije u kojem će se gotovo sigurno sastati sa Golden Stateom.

U redovima Houstona sinoć je najefikasniji bio Chris Paul sa 27 poena uz 12 skokova i šest asistencija, dok je James Harden dodao 24 poena. U Jazzerima istakao se Donovan Mitchel sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi