Izgledalo je tako dobro, ali sada težak udarac za Rocketse

Može li Houston bez Paula završiti seriju?

Izgledalo je tako dobro, ali sada težak udarac za Rocketse

Houston Rocketsi su sinoć uspjeli savladati Golden State Warriorse sa 98:94 u petoj utakmici finala Zapada. Pobjedom na svom parketu su tako Rocketsi poveli sa 3-2 u seriji i veoma su blizu da eliminišu moćne Warriorse.

Serija se sada seli u Oakland i Rocketsi će imati prvu "meč loptu" na gostovanju u Oracle Areni. Ipak, imaće toliko teži zadatak i zbog činjenice da je sjajni Chris Paul izgubljen za šestu utakmicu serije.

Naime, Paul je zbog povrede morao napustiti sinoćnji meč u četvrtoj četvrtini, a danas su Rocketsi saopštili da on neće biti u stanju pomoći svojoj ekipi u Oaklandu.

Iskusni playmaker je sinoć zadobio povredu zadnje lože, te će njegovo stanje ponovo biti procijenjeno kada se ekipa vrati sa gostovanja.

Sada je jasno da je pred Houstonom nevjerovatno težak zadatak ukoliko žele završiti seriju već u šestoj utakmici s obzirom da je Paul bio pravi vođa Rocketsa na terenu. Njegov izostanak je problem i zbog činjenice da trener D'Antoni praktikuje zaista ograničenu rotaciju tokom finalne serije, pa je jasno koliko će prvi playmaker nedostajati Rocketsima.

Chris Paul je u ovogodišnjem play-offu u 15 utakmica u prosjeku bilježio 21.1 poen, 5.9 skokova, 5.8 asistencija i dvije ukradene lopte. Navijači Houstona se zbog toga nadaju da će Paul biti spreman za sedmu utakmicu protiv Warriorsa, ako do iste dođe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi