Hardenov šut na posljednja dva meča je očajno loš

Prvo ime Rocketsa

Hardenov šut na posljednja dva meča je očajno loš

S. Grebović

Prva zvijezda Houston Rocketsa James Harden, u posljednje vrijeme ne liči na sebe.

Po nekoj ustaljenoj praksi kada je loš Harden i Rocketsi izgube. Tako je bilo i sinoć.

Tim iz Teksasa je na gostovanju kod Oklahome doživio težak poraz, bilo je 113:92, u meču u kojem su važili za velikog favorita.

Hardenu, kao ni čitavoj ekipi ništa nije polazilo za rukom, izuzev Westbrooka koji je protiv svog bivšeg tima prednjačio sa 34 ubačaja. Harden je postigao za njegove standarde skromnih 17 poena, dok je Clemons dodao 14.

Prvo ime Rocketsa je u prethodnoj utakmici ubacilo 41 poen, ali uz ne baš sjajan postotak šuta. Kada se saberu posljednje dvije utakmice, James Harden je tek na 27% šuta za dva poena, odnosno 14/51, što je ispod svakog nivoa za takvog igrača.

Mnogi to pripisuju njegovom načinu igre jer u svakom meču uzima dosta šuteva, no postotak istih će morati popraviti ukoliko želi da se uključi u trku za MVP nagradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi