Hardenov triple-double produbio krizu Cavsa

Houston savladao Cleveland

Hardenov triple-double produbio krizu Cavsa

U noći sa četvrtka na petak odigrano je pet utakmica u NBA ligi, a najviše pažnje privukao je duel Houstona i Clevelanda u kojem su Rocketsi slavili sa 117:113.

Prvo ime susreta bio je James Harden, koji je upisao triple-double. Najbolji košarkaš Houstona je utakmicu završio sa 35 poena, 13 asistencija i 11 skokova za nešto manje od 43 minute koliko je proveo na parketu.

Početak susreta pripao je Houstonu koji je nakon prve dionice vodio sa 36:25, a u drugoj četvrtini je prednost domaćih rasla i do +18. Međutim, uslijedio je sjajan period Clevelanda koji se uspio vratiti i preokrenuti rezultat, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 67:65 za Jamesa i kompaniju.

Houston se odmah na startu drugog poluvremena vratio u prednost, koju nije ispuštao do kraja utakmice. Sve vrijeme su domaći košarkaši imali minimalno vodstvo koje su povremeno povećavali na dvocifrenu razliku (+13), da bi u finišu utakmice Cleveland stigao na samo -2 (115:113).

Ipak, to je bio maksimum za Cavse koji su u Toyota Centru pretrpjeli još jedan poraz, već sedmi u sezoni (117:113). S druge strane, Rocketsi su ubilježili deveti trijumf i ostalina čelu Zapadne konferencije zajedno sa Golden Stateom.

Osim već spomenutog Hardena, dobru partiju u domaćoj ekipi pružili su Gordon (20), Capela (19) i Ariza (17), dok su Cleveland predvodili LeBron James sa ubačena 33 poena, te Jeff Green sa 27.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi