Sjajni Teletović i Antetokounmpo nedovoljni Bucksima
Foto: EPA

Poraz Milwaukeeja kod Clevelanda

Sjajni Teletović i Antetokounmpo nedovoljni Bucksima

Košarkaši Cleveland Cavaliersa porazili su večeras u sjajnom meču Milwaukee Bucksea sa 124:119. 

Cavaliersi su sjajno otvorili susret i već nakon prve dionice imali su veliku prednost od 11 poena (39:28). Ipak, gostujuća ekipa se nije predavala te je uspjela do odlaska na odmor, ne da izjednači rezultat, već da pređe i u vodstvo. Rezultat u drugoj dionici je glasio 39:26 za Buckse. 

U drugom poluvremenu Cleveland je ipak ubacio u brzinu više, posebno u trećoj četvrtini. Taj period LeBron James i društvo su riješili u svoju korist sa 29:23, ali nisu uspijevali da odu na više od šest poena razlike.  

U posljedjoj dionici Cavsi su otišli na deset poena razlike, ali nisu uspijevali da se potpuno odvoje prije svega zahvaljujući Mirzi Teletoviću. Bosanskohercegovački košarkaš je početkom posljednje dionice upisao tri vezane trojke i držao je svoj tim u životu. Ipak, za potpuni preokret Bucksi nisu imali snage pa su se morali pomiriti sa porazom u ovom zaista sjajnom meču.

Cavse je do trijumfa vodio Kevin Love sa 32 poena i 16 skokova, a LeBron je dodao 30 poena, osam skokova i devet asistencija. Kod Milwaukeeja najefikasniji je bio Giannis Antetokounmpo sa čak 40 poena i devet skokova, a sjajan doprinos dao je i Mirza Teletović koji je odigrao meč sezone. Mirza je za 16 minuta na parketu ubacio isto toliko poena, a dodao je i dva skokoa. Imao je šut za tri poena četiri od osam. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi