Heat preko Celticsa do finala NBA lige, Adebayo je opet bio nezaustavljiv

Igrat će protiv LA Lakersa

Heat preko Celticsa do finala NBA lige, Adebayo je opet bio nezaustavljiv

A. Čaušević

Miami Heat se nakon šest godina našao u finalu NBA lige nakon što je u šestoj utakmici finala Istoka pobijedio Boston Celticse 125:113 za 4:2 u seriji. 

Heat je vodio većim dijelom meča, ali su Celticsci uspjeli preokrenuti početkom četvrte dionice, a u jednom trenutku otići i na +6. (90:96).

Ipak, u ključnim momentima ekipa s Floride je uspjela da napravi veliku seriju te -6 nadoknadi u +14 (116:102). Tom serijom sve je bilo gotovo za konačnih 125:113.

Sjajni Bam Adebayo je odigrao još jedan vrhunki meč sa 32 poena, uz to je dodao 14 skokova i pet asistencija. Kod Celticsa Brown je postigao 26 poena, dok je Tatum dodao 24.

Heat će u velikom finalu igrati protiv LA Lakersa, prva utakmica na rasporedu je u noći sa srijede na četvrtak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi