Heat sa linije bacanja do 2:0 protiv Bucksa, Hardenova blokada za polufinale Rocketsa
Foto - EPA

NBA doigravanje

Heat sa linije bacanja do 2:0 protiv Bucksa, Hardenova blokada za polufinale Rocketsa

Midhat Šljivak

Miami Heat poveo je sa 2:0 protiv Milwaukee Bucksa u polufinalu Istočne konferencije NBA lige nakon što su ih pobijedili u drugom meču sa 116:114.

Heat je imao prednost većim dijelom ovog meča. Bucksi su konstantno jurili rezultat, rijetko su vodili, ali su zatim u ključnim trenucima uslijedile dvije poprilično zanimljive sudijske odluke.

Prvo je Bucksima dosuđen prekršaj na šutu za tri poena četiri sekunde prije kraja. Middleton je pogodio sva tri bacanja za 114:114, a Heat je imao zadnji napad.

Jimmy Butler je preuzeo odgovornost. Promašio je, ali se čula sudijska pištaljka, Giannis Antetokunmpo je dobio ličnu grešku, a Butler šansu da sa linije slobodnih bacanja donese pobjedu svom timu. Nije to propustio igrač Miamija, zabio je oba za pobjedu 116:114.

Goran Dragić je u pobjedničkom timu bio najefikasniji sa 23 poena, kod Bucksa je isti broj poena ubacio Khris Middleton, a Giannis Antetokunmpo je bio najefikasniji sa 29 poena i 14 skokova.

Houston Rocketsi su u sedmoj utakmici pobijedili Oklahoma City Thunder sa 104:102 i sa ukupnih 4:3 su otišli u polufinale Zapadne konferencije, gdje ih čeka duel sa Los Angeles Lakersima.

U još jednoj uzbudljivoj utakmici pobjednik je odlučen u samom finišu. Ključna je bila blokada Hardena nad Lugentzom Dortom na tri sekunde prije kraja i Thunder je ostao bez šuta za pobjedu. Trijumf Rocketsa zaključio je Covington sa linije slobodnih bacanja za plasman svog tima u polufinale konferencije.

Robert Covington je sa 21 poenom i 10 skokova bio najefikasniji kod Rocketsa, isti broj poena ubacio je Eric Gordon, a poen manje je dodao Russell Westbrook.

Dort je sa druge strane ubacio 30 koševa, a Chris Paul je imao triple-double učinak od 19 poena, 12 asistencija i 11 skokova.

Top Komentari

Turgut2
Sudine ne sviraju prava faul guranja a sviraju dva neposroheca faula iz suta Nejse ipak Miami pobjedi zasluzeno
0 1
karlhajncbrazzzo
Smiješna sudijska završnica.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti