Oklahoma savladala Houston i odvela seriju u sedmi meč

Miami bolji od Bucksa

Oklahoma savladala Houston i odvela seriju u sedmi meč

E. Čaušević

Na NBA parketima sinoć su se igrale dvije utakmice, a u centru pažnje je okršaj Houstona i Oklahome jer njihova serija ide u sedmi meč.

Naime, Houston Rocketsi su bili favoriti u okršaju protiv Oklahome Thundera, ali nisu ni slutili kakve probleme će imati. Sinoć je Oklahoma uspjela da pobijedi sa 104:100 i tako izjednači na 3:3 i odvede ovu seriju u sedmi meč.

Od samog početka smo gledali nevjerovatno izjednačenu košarku, te je bilo jasno da će samo sitni detalji odlučiti protivnika. Rocketsi su nakon prve dionice vodili sa 25:24, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 51:49 za Houston.

Međutim, Oklahoma je u trećoj dionici uspjela da dođe do preokreta i vodstva. Do samog kraja utakmice ekipe su se mijenjale u vodstvu, ali u samom finišu više mirnoće i sreće imala je Oklahoma.

Harden i Westbrook su promašili neke odlučujuće šuteve u samom finišu što je Oklahoma itekako kaznila i na kraju slavili sa 104:100 za 3:3 u ovoj sjajnoj seriji.

Oklahomu je do pobjede vodio iskusni Chris Paul sa 28 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je Danilo Gallinari dodao 25 poena. Kod Houstona se istakao Harden s 32 poena, osam skokova i sedam asistencija, ali uz veoma loš procenat šuta iz igre.

Također, sinoć je odigran i prvi polufinalni meč Istočne konferencije u kojem je Miami Heat sa 115:104 pobijedio Milwaukee Bucks i poveo sa 1:0. Bucksi su odlično otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 40:29, ali se Miami uspio vratiti

Heat je igrao odlično u nastavku utakmice i došli su do preokreta i prednosti koju Bucksi nisu uspjeli da nadoknade.

Miami je do pobjede vodio sjajni Jimmy Butler sa 40 poena, dok se istakao i Goran Dragić sa 27 poena. Kod Bucksa je najefikasniji bio Kris Middleton sa 28 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi