Nastavlja se NBA sezona
Foto - EPA

Od subote

Nastavlja se NBA sezona

M. Šljivak

Sezona u NBA ligi bit će nastavljena.

Nakon serije sastanaka između igrača, vlasnika i organizacije, odlučeno je da se sezona nastavi u subotu.

Doigravanje je prekinuto u utorak nakon što su Milwaukee Bucksi odlučili da se ne pojave na parketu u meču protiv Orlando Magica i to kao protest zbog odnosa i diskriminacije prema Afroamerikancima u SAD-u.

Ubrzo su im se pridružili i ostali timovi. Odbili su nastaviti sezonu, NBA liga je odgodila sve mečeve do daljnjeg, te su započeli razgovori sa igračima.

Prvobitno su Lakersi i Clippersi tražili da se sezona prekine. Međutim, ostatak ekipa je glasao da se sezona ipak završi i novi restart će uslijediti u subotu.

Dobra je ovo svakako vijest za ljubitelje najbolje svjetske košarke i nadamo se da će sve završiti bez previše problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi