Heat slavio u Chicagu, Minnesota lagano protiv Sunsa

Sjajna partija Townsa

Heat slavio u Chicagu, Minnesota lagano protiv Sunsa

Chicago Bullsi su na svom parketu dočekali ekipu Miami Heata, a uprkos solidnom startu utakmice, domaći su na kraju poraženi rezultatom 100:93.

 

Obje ekipe su se na početku susreta mučile sa realizacijom, ipak Bullsi u finišu prve četvrtine prave mini seriju, pa se u drugi period ušlo prenošću domaćih od 13:7.

Prednost koju su Bullsi imali na startu druge četvrtine Miami brzo stiže, tako da se do poluvremena gledala prava rezultatska klackalica, a na odmor se otišlo vodstvom Heata rezultatom 45:42.

Miami nešto bolje otvara treću četvrtinu, ali ne uspijeva doći do značajnije "zalihe". Ipak, u četvrtoj četvrtini gosti prelamaju susret i na kraju slave sigurnu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Miamija je bio Goran Dragić sa 24 poena na svom kontu, dok je Ellington dodao 19.
Kada je u pitanju Chicago, istakao se Jerian Grant sa 24 poena, dok je 15 ubacio Justin Holiday.

Minnesota je na svom parketu stigla do lagane pobjede nad Phoenix Sunsima rezultatom 119:108.

Domaći su odlično otvorili susret i polovinom prve četvrtine stigli do 14 poena prednosti. Ipak, u drugom periodu se Phoenix vraća u igru, a u jednom trenutku dolazi i do četiri poena prednosti.
Nije, međutim, prednost Sunsa dugo trajala, pa Minnesota odlazi na odmor sa plus pet.

U trećoj dionici domaći lome susret, da bi u zadnjoj četvrtini riješili sve dileme oko pobjednike i u jednom trenutku stigli do prednosti od 18 poena, što je bilo dovoljno za lagan trijumf.

Kod Minnesota je briljirao Karl-Anthony Towns sa 32 poena i 12 skokova. Odlični su bili i Butler sa 25, te Wiggins sa 21 poenom.
U Phoenixu se istakao Mike James sa 26 poena, pet skokova i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi