HKK Čapljina sigurnom igrom do pobjede protiv KK Vogošća
Čapljinci stigli do druge pobjede u sezoni

Druga pobjeda izabranika Borisa Džidića

HKK Čapljina sigurnom igrom do pobjede protiv KK Vogošća

Košarkaši HKK Čapljine u okviru 4. kola košarkaške Premijer Lige na svom su parketu savladali košarkaše KK Vogošća rezultatom 92:79.

Sigurnom igrom Čapljinci su došli do druge pobjede u povratničkoj sezoni u elitni rang bh. košarke. 

Od početka su domaći košarkaši kontrolirali ritam i rezultat ove utakmice i na kraju bez većih problema došli do vrijedne pobjede protiv neugodnih Vogošćana. Fantastični Vladimir Ivelja je simultankom u kojoj je postigao 29 poena bio nerješiva enigma za obranu Vogošće i sigurno je najzaslužniji što su bodovi ostali u dolini Neretve. Odlične partije odigrali su i Lužaić sa 17 koševa te Sinadinović s 14 poena i isto toliko asistencija. 

Amar Balić ubacio je 19 koševa za goste, a 40 godišnji Mujo Tuljković dodao je 13 poena. Genjac, Rnić i Pejović dodali su po 11 poena za Vogošću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi