HKK Čapljina slavila protiv desetkovanog Kaknja

Očekivana pobjeda gostiju

HKK Čapljina slavila protiv desetkovanog Kaknja

Košarkaši HKK Čapljina pobijedili su danas Kakanj kao gosti rezultatom 96:80.

Obzirom na situaciju koja je snašla KK Kakanj, situaciju u kojoj su u kratkom vremenskom roku ostali bez dva jako važna košarkaša, Amerikanaca Dubinskog i Rossa, Čapljinci su u ovaj susret ušli kao favoriti.

Na kraju su taj status košarkaši Borisa Džidića i opravdali, ali iako rezultat sugerira suprotno, do pobjede nisu došli baš lako. Prva četvrtina protekla je u potpunom egalu, dok je iznimno efikasna 2/4 donijela prvo ozbiljnije odvajanje gostujućeg tima. Na poluvremenu je Čapljina vodila s 8 poena razlike. Početak drugog poluvremena donosi bolju igru gostiju koji odlaze na +15, no Kakanj se ne da i s jako skraćenom rotacijom dolazi na -7 krajem trećeg perioda. Posljednjih 10 minuta utakmice donosi potpuni priključak Kaknja koji serijom 5:0 dolazi na samo -2, no to je bilo sve što su uspjeli uraditi u ovom susretu. Skraćena rotacija presudila je domaćem timu a gosti koji su imali veći izbor kvalitetnih košarkaša konačno prave seriju kojom su odmakli na sigurnu razliku i dolaze do važne pobjede. 

Lužaić je s 21 poenom bio najbolji kod Čapljine, Sudžum je dodao 18, a odlične partije pružili su Savković sa 16 i Ivelja sa 17 poena. Muflizović s 27 i Isaković s 23 poena bili su daleko najbolji kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Tepić 8, Muflizović 27, Fazlić 14, Islamović 23, Pajović 5, Delibašić, Velić, D. Pirić, Dž. Pirić 3, Sikira

HKK Čapljina: Naletilić 9, Lužaić 21, Savković 16, Ivelja 17, Sudžum 18, Obad, Dugandžić, Jugović, Milin 9, Brajković 6, Ekmečić, Radak

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi