Košarkaš Kaknja izmislio da mu klub nije produžio radnu dozvolu i sam zatražio deportaciju?

Dubinski pod čudnim okolnostima napustio Kakanj

Košarkaš Kaknja izmislio da mu klub nije produžio radnu dozvolu i sam zatražio deportaciju? · Saznajemo

Košarkaši KK Kakanj igraju sezonu u kojoj će se po svemu sudeći boriti za opstanak u društvu najboljih.

Da stvari budu teže za Kakanj, klub je ovih dana napustio i jedan od najboljih igrača tima Amerikanac Jackson Dubinski. 

Posljednjih dana u medijima se protegla priča kako je Dubinski napustio Kakanj zbog propusta kluba koji nije ishodio, tj. produžio radnu dozvolu ovom playmakeru, a i sam košarkaš je u nekoliko izjava optužio klub kako neke stvari iz njegovog ugovora nisu riješene na profesionalan način te da će zbog toga morati napustiti Bosnu i Hercegovinu. No, kako saznaje SportSport.ba, istina je čini se malo drukčija. 

Naime u Kaknju osim Dubinskog igraju još dva stranca, Amerikanac Jalen Ross i Srbin Miloš Pajović te je klub svoj trojici u isto vrijeme radio na ishođenju radnih dozvola što je bila samo formalnost. Dubinski je prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba sam nazvao Imigracioni centar i sam zatražio vlastitu deportaciju iz Bosne i Hercegovine. Klub iz Kaknja se još nije oglasio po ovom pitanju, ali vrlo vjerovatno da poslije svega što izlazi na vidjelo da reakcija sigurno neće izostati. Misterija kako i zašto je Dubinski to napravio na način koji je napravio će zasigurno još dugo vremena ostati nerazjašnjena.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi