HKK Čapljina velikim preokretom došla do pobjede protiv Kaknja

Furiozna završnica domaćeg tima

HKK Čapljina velikim preokretom došla do pobjede protiv Kaknja

HKK Čapljina večeras je u svojoj dvorani uspjela slaviti vrijednu pobjedu nad KK Kakanj od 73:70 koja će im zlata vrijediti u borbi za opstanak u elitnom rangu domaće košarke.

Početak utakmice donio je izjednačenu košarku u kojoj je domaći tim nakon prvog perioda imao tk neznatnu prednost od pola koša. Drugi period u potpunosti pripada gostima iz Kaknja koji su počelli igrati odlično na oba kraja terena te su na poluvremenu vodili s +9. 

I u trećem periodu Kakanjci nisu popuštali, uspjeli su i ovaj period riješiti u svoju korist te pred zadnjih i odlučujućih 10 minuta imati velikih +12. U tim momentima činilo se će bodovi sigurno otići put Kaknja, no tog mišljenja nisu bili Boris Džidić i njegovi košarkaši.

U posljednjoj četvrtini Čapljina je igrala košarku a gosti su promatrali kako im dobivena utakmica klizi iz ruku. Trica Berbakova minutu prije kraja donijela je Čapljincima prednost od pola koša a šokirani gosti nisu smogli snage uraditi ništa do kraja pa je domaći tim došao do velike pobjede koja ih uz poraz Zrinjskog u Širokom, te Proma u Bratuncu ostavlja u igri za ostanak u ligi.

Lužaić i Milin s po 16 koševa predvodili su Čapljinu, Preston je dodao 14,  a Đorđević-Marinković je zabio 16 za goste. Petnaest koševa ubacio je Ćurevac, a dvanaest Arslanagić za šokirane Kakanjce koji su izgubili dobivenu utakmicu u Čapljini. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Čapljina: Berbakov 9, Lužaić 16, Preston 14, Ivelja 11,M. Marković 7, Širić, Ivanković, Milin 16, Šabić, L. Marković, Musulin, Radak

KK Kakanj: Dedić 1, Arslanagić 12, Đorđević-Marinković 16, Ćurevac 15, Bašić 3, Mešinović 6, Aladin, Velić 9, Pirić, Pilavdžić 4, Buza 4, Sikira

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi