Bosna i Hercegovina je i zvanično dobila novog člana Premijer lige
FOTO: HKK Rama/Facebook

Klub izdao saopštenje

Bosna i Hercegovina je i zvanično dobila novog člana Premijer lige

Haris Zilić

Očekuju nas završne borbe u play-offu za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, a sezone u nižim rangovima su gotove i poznato je ko bi trebao naredne sezone nastupati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kažemo "trebao" jer se do posljednjeg časa neće znati da li će ekipe imati podršku za nastup u najjačem rangu, naravno većinom u finansijskom smislu.

HKK Rama je osvojila Ligu HB ove sezone u finalnoj seriji savladali su Čapljinu.

Košarkaši Rame su tako osigurali plasman u društvo najboljih gdje će i nastupati naredne sezone, to je klub sinoć potvrdio na svojim zvaničnim kanalima.

"Rama će od iduće sezone predstavljati boje naše općine na najvišoj razini bosanskohercegovačke košarke! Općina Prozor-Rama zajedno s ostalim sponzorima će pružiti potporu klubu u Premijer ligi.

Večeras, 4. svibnja, u Motelu Rama načelnik općine dr. Jozo Ivančević ugostio je trenere i igrače našeg kluba. Načelnik je uručio nagradu klubu za cjelokupni rad i trud.

Oglasi

Treneri, igrači i uprava kluba se zahvaljuju općini Prozor Rama i načelniku dr. Jozi Ivančeviću", stoji u saopštenju HKK Rama.

🔴🔵 SLUŽBENO 🔵🔴 Rama će od iduće sezone predstavljati boje naše općine na najvišoj razini bosanskohercegovačke košarke!...

Posted by Hkk Rama on Thursday, May 4, 2023

Tako će još jedna sredina u Bosni i Hercegovini ovaj put Prozor-Rama imati klub u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pored HKK Rama koja je prvak lige HB, prvak A1 je ekipa Orlovik Žepče, dok je prvak Lige RS Spartak iz Prijedora i pomenuti timovi bi trebali naredne sezone igrati u društvu najboljih.

Iz Premijer lige BiH ispala je ekipa Zrinjskog pa ćemo kako stvari stoje naredne sezone gledati Ligu 14, ali naravno ništa nas ne može iznenaditi kada je u pitanju bh. košarka pa ni neke nove odluke koje bi mogle biti donešene tokom ljeta.

Top Komentari

Adrian
Smrt fašizmu, mamu vam yemeb.
0 1
SamoZrinjski
Bravo, to je prava ekipa, sve najbolje u najvišem rangu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi