U paklenoj atmosferi kakvu odavno nismo vidjeli krunisan je novi član Premijer lige BiH

Finale Lige KS HB

U paklenoj atmosferi kakvu odavno nismo vidjeli krunisan je novi član Premijer lige BiH

Haris Zilić

Sportska sezona u Bosni i Hercegovini bliži se kraju, a večeras smo dobili novog premijerligaša u košarci.

Slavi večeras Prozor-Rama, košarkaši Rame osvojili su titulu prvaka u Ligi KS HB.

U četvrtoj utakmici finalne serije u prepunoj dvorani pred skoro 1.000 gledatelja na momente u fudbalskoj atmosferi HKK Rama savladao je HKK Čapljina rezultatom 86:68.

Za Ramu je ovo bila treća pobjeda u finalnoj seriji i sa ukupnih 3:1 izborili su plasman u društvo najbolih u Bosni i Hercegovini.

Rama je igrala večeras fenomenalno. Od samog starta utakmice nošeni fenomenalnom publiko pokazali su Čapljincima da nemaju šta tražiti.

Utakmicu su definitivno prelomili u trećoj četvrtini kada su otišli na +20, rezultat na semaforu glasio je 56:36.

Oglasi

Do kraja meča domaći košarkaši su zadržali prednosti do konačnih 86:68.

Nakon posljednjeg zvižudka nastalo je veliko slavlje u dvorani u Prozor-Rami.

Veliki rezultat za ovaj klub, a Prozor-Rama se upisala u sportske knjige Bosne i Hercegovine kao još jedna sredina koja će imati člana Premijer lige BiH u kolektivnim sportovima.

Možemo reći na kraju HKK Rama zasluženo stiže do titule u KS HB jer su i u regularnom dijelu sezone pokazali kvalitet.

Čapljinci imaju za čime da žale, imali su lijepu priliku da se vrate u društvo najboljih, ali to će morati sačekati minimalno još jednu sezonu.

Što se tiče ostalih prvoligaških sistema. U finalu A1 lige igrat će Igman Burch i Orlovik Žepče, dok su u play offu za prvaka RS ekipe Spartaka iz Prijedora, Rogatice, Drine iz Zvornika i Radnika iz Bijeljine. Prvaci će također izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi