Igokea sigurna protiv Budućnosti, brejk Borca na Pecari
FOTO: ABA 2 liga

Košarkaško prvenstvo BiH

Igokea sigurna protiv Budućnosti, brejk Borca na Pecari

H. Zilić

Odigrani su prvi mečevi polufinalne serije play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci. Do prednosti nakon prvih mečeva došli su Igokea i Borac.

Igokea je prema očekivanjima možemo reći odbranila domaći teren protiv Budućnosti iz Bijeljine.

Igosi su slavili rezultatom 94:74 i tako poveli sa 1:0 u seriji.

Tim iz Laktaša do trijumfa je predvodio Marić sa 21 poenom, kod gostiju istakao se Božović sa 27 poena, šest skokova i tri asistencije.

Drugi meč se igra u Bijeljini, a eventualna majstorica u Laktašima jer se polufinalna serija igra na dva trijumfa.

Borac je napravio brejk na jugu i svladao Široki u gostima rezultatom 89:81.

Oglasi

Široki je vodio veći dio susreta, ali sjajna igra u posljednjoj četvrtini dovela je Borac na korak od finala play-offa prvenstva BiH.

Borac je četvrti period dobio rezultatom 14:25.

Banjalučane je do tirjumfa predvodio fenomenalni Langović sa 21 poenom, osam skokova i tri asistencije, a postigao je i poene za +5, dvije minute prije kraja koji su možda i presudili domačćinima večeras.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U redovima Širokog Brala je ubacio 23, a Knight 19 poena no to nije bilo dovoljno i Široki će sada morati tražiti trijumf u Banja Luci kako bi igrao majstoricu na svom parketu.

Polufinalna serija se igra na dva trijumfa kao što je bio slučaj i u četvrtini finala, dok će se finalna serija igrati na tri pobjede.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi