Široki bolji od Bosne za kraj regularnog dijela prvenstva

Derbi na Pecari

Široki bolji od Bosne za kraj regularnog dijela prvenstva

H. Zilić

Zaključen je regularni dio košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine utakmicom između Širokog i Bosne Meridianbet odigranoj na Pecari, a to je bio meč 22. kola.

Ova utakmica nije imala rezultatsku važnost. Znalo se od ranije da će Široki kao prvoplasirani u Ligu 6, a Bosna kao drugoplasirana. Pored toga, Široki je osigurao i nastup u ABA 2 ligi naredne sezone kao prvoplasirana ekipa iz regulranog dijela prvenstva.

U večeršanjoj utakmici Široki je slavio rezultatom 82:71 i tako regularni dio završio s omjerom 20-2, a Bosna Meridianbet na drugom mjestu s omjerom 17-5.

Široki je od početka meča bio bolji rival, povećavao prednost iz minute u minutu, ali gosti uspjevaju u psolejndoj četvrtini da ublaže poraz, posljednji period Bosna je dobila 19:12.

Domaćine je je do trijumfa predvodio Čolak sa 15 poena, dva skoka i dvije asistencije, Pepin je dodao 12 poena i sedam skokova.

U redovima Bosne najbolji pojedinac je bio košarkaš koji je nedavno došao iz Krke, Amerikanac Cousins sa 17 poena, četiri skoka i šest asistencija.

Oglasi

Nema predaha za oba tima jer već za vikend 30. marta počinje Liga 6. Bosna Meridinanbet će u prvom kolu Lige 6 igrati derbi protiv Borca u Skenderiji, dok će Široki u Tuzlu u goste ekipi Slobode.

Parovi prvog kola Lige 6 za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci:

Sloboda – Široki

Bosna Meridianbet – Borac

Igokea – Mladost

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 22. kolo:

HKK Široki - KK Bosna Meridianbet 82:71 (24:18, 22:21, 24:13, 12:19)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi