HKK Široki nakon velikog preokreta do pobjede nad OKK Spars
Širokobriježani nakon drame do nove pobjede u ABA 2 ligi (foto: HKK Široki)

Domaći tim razbio Sparse u zadnjoj četvrtini

HKK Široki nakon velikog preokreta do pobjede nad OKK Spars

Velikim preokretom u zadnjim minutama susreta večeras je HKK Široki na svojoj Pecari u okviru 7. kola ABA 2 lige slavio protiv OKK Spars rezultatom 74:67.

U sjajnoj atmosferi koja je vladala na Pecari u početku utakmice bolje su se snašli gosti koji su pomalo iznenadili Širokobriježane agresivnom obranom pa je nakon pet minuta u prvom periodu sa semafora svijetlilo 10:0 za Sparse. 

Prve poene za Široki ubacio je Zubac 4:47 minuta do kraja prvog perioda koji su Sparsi dobili s 19:11. U nastavku su oba tima zaigrala bolje u napadu, Široki se povezao no Sarajlije nisu posustajale i na odmor se otišlo s +8 za Sparse koliko su imali i na kraju prve četvrtine.

Široki je početkom nastavka zaigrao bolje, no periodi dobre igre Širokog nisu bili dovoljni da se, u tim momentima odlični Sparsi, dostignu. Ulazak u zadnju četvrtinu za Široki je značio da mora dostići prednost od 7 razlike koliko su Sarajlije imale nakon 30 minuta igre. Na nešto više od četiri i pol minute do kraja utakmice Sparsi su imali 63:54 i sve je vodilo k tome da će Sarajlije nakon pobjede u prvenstvu BiH i u ABA 2 ligi slaviti na Pecari. No tada su Sparsi potpuno nestali s parketa. Široki je furioznom serijom od 19:4 zaključio ovaj susret u svoju korist na oduševljenje domaće publike. Posebno dobru partiju u tim trenutcima pružio je mladi Josip Batinić čije su trojke polomile dotad sigurne goste. 

Goran Filipović s 19 poena najefikasniji kod Širokog dok je Karačić dodao 12. Kod Sparsa koji su neshvatljivo pukli u završnici susreta Vrabac je ubacio 18, dok je Kamenjaš dodao 13 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Naletilić, Kraljević 7, Filipović 19, Čolak 3, Zubac 9, Bošnjak, Karačić 12, Čović, M. Drežnjak 8, D. Drežnjak 8, Damjanović, Batinić 8

OKK Spars: Strong 7, Klavžar 6, Huseinspahić 2, Malešević, Vrabac 18, Grubelič 3, Ilić, Polutak 4, Memić 2, Kamenjaš 13, Buza 2, Đekić 10.

Promo

Top Komentari

GMOkokoshka
Ekipa cija se napadacka igra zasniva na sutu Vrabca, ne zasluzuje da pobijedi ni jednu tekmu. Vrabac atletski dobar, sut ko u hokejasa. Jedini vrijedan igrac u Sparsima je Kamenjas, bit ce novi Nurkic u buducnosti. Buza vjeciti talenat
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi