HKK Široki napustio još jedan važan košarkaš: Ivan Karačić potpisao za poljski MKS

Ugovor potpisan na godinu dana

HKK Široki napustio još jedan važan košarkaš: Ivan Karačić potpisao za poljski MKS · Saznajemo

HKK Široki je danas napustio još jedan košarkaš.

Nakon što je prije koji dan najbolji igrač najtrofejnijeg kluba Bosne i Hercegovine napustio Pecaru i potpisao za Cibonu, danas je klub napustio i stasiti krilni košarkaš Ivan Karačić.

Kako saznaje SportSport.ba Karačić je potpisao ugovor s poljskim prvoligašem MKS Dabrowa Gornicza i to na godinu dana, a Široki je napustio nakon isteka ugovora kao slobodan košarkaš. Ivan Karačić je u proteklom razdoblju trebao nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine međutim nije na vrijeme uspio dobiti izlazno pismo HKS-a jer je nastupao za mlađe uzrasne selekcije Hrvatske.

Kako saznajemo i taj problem je riješen te je Karačić legitimni kandidat za našu reprezentaciju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi