HKK Široki poražen na Cetinju
Široki je posustao na još jednom gostovanju (foto: KK Lovćen)

Lovćen savladao bh. prvaka

HKK Široki poražen na Cetinju

Košarkaši našeg prvaka HKK Široki večeras su zabilježili novi gostujući poraz u ABA 2 ligi. Njih je večeras na Cetinju savladao domaći Lovćen rezultatom 91:83.

Širokobriježani su opet loše ušli u utakmicu primivši veliki broj poena koji je na kraju prvog poluvremena iznosio čak 53 uz postignutih 41.

Nije se Lovćen zaustavio ni u nastavku utakmice, u obrani Širokog puštalo je na sve strane a domaći tim iz minute u minut podizao je razliku koja je na kraju trećeg perioda iznosila +20 za Lovćen. Tek su u zadnjoj četvrtini domaći košarkaši, svjesni da ne mogu izgubiti ovaj meč, malo popustili i dozvolili Širokom da posljednju četvrtinu dobiju 25:13 i ovaj poraz učine barem snošljivim. 

Sjajni Đukanović s 30 koševa bio je nezaustavljiv za obranu Širokog večeras a sjajno su mu asistirali Popović s 20 te Vrbica sa 16 poena. Mateo Drežnjak odigrao je odličnu utakmicu i zabio 26 poena dok je Kraljević dodao 22. Ovim porazom Široki je zakomplicirao borbu za doigravanje u kojoj je do samo prije dva kola stajao odlično. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti